Algemene ledenvergadering en congres

Transculturele diagnostiek

Vergader- en congrescentrum Domstad, Utrecht, 11 april 2019

Transculturele Diagnostiek 2019

Organisatie – Doelgroep
Het congres wordt georganiseerd door de Vereniging van Psychodiagnostisch Werkenden en richt zich op allen met belangstelling voor het thema. Accreditatie bij Registerplein is aangevraagd.

Kosten
VVP-leden: €50,-
Niet-leden: €95,-
Commissieleden* VVP en RCP’ers: gratis
let op: *aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar reneetermorsche@devvp.nl

Inschrijven kan via onderstaand formulier.
Bij overintekening hebben VVP-leden voorrang op niet-leden.
Aanmelden kan uiterlijk 5 april 2019.

Programma:

12.30 uur Lunchbuffet voor alle deelnemers
13.30 uur Opening congres, lezing Noortje Hoogervorst
14.45 uur Pauze
15.05 uur Lezing Hans Rohlof
16.20 uur Afsluiting

Lezing

13:30 – Lezing door Noortje Hoogervorst

Noortje Hoogervorst

Noortje Hoogervorst is werkzaam als gedragswetenschapper in het voortgezet onderwijs in de Zaanstreek. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen over psychodiagnostiek bij kinderen met een niet-Nederlandse (culturele) achtergrond. In de lezing zullen een aantal veel voorkomende vraagstukken besproken worden. Waar let je bijvoorbeeld op bij het samenstellen van een testbatterij? Hoe weet je of de gehanteerde normen ook geschikt zijn voor jouw cliënt? En wat betekent dit voor de interpretatie van de testresultaten?”

Lezing

15:05 – Lezing door Hans Rohlof

Hans Rohlof

Hans Rohlof is als zelfstandig psychiater verbonden aan de groepspraktijk ‘Transparant GGZ’ te Leiden, en heeft daarnaast een zelfstandige praktijk voor psychiatrie en psychotherapie. Daarnaast is hij verbonden als psychiater aan GGZ Integraal (een polikliniek, met name voor migranten) en aan Silver Psychologen Praktijk, beide in Leiden gevestigd. Hij is gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, directieve therapie en traumabehandeling. Als psychiater is hij deskundig op het gebied van het combineren van psychotherapie en farmacotherapie. Hij heeft een superspecialisatie bij psychische klachten van migranten en getraumatiseerde vluchtelingen. In 2001 was hij één van de oprichters van de Sectie Transculturele Psychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Hij is acht jaar lang bestuurslid en secretaris geweest van deze sectie, en nu dus weer opnieuw. Hij is ook zeven jaar lid geweest van de Commissie Wetenschappelijk Activiteiten, en elf jaar bestuurslid van de Afdeling Psychotherapie van de NVvP, tot 2018. Hij is ook lid van de Taskforce Vluchtelingen, en lid van de onderwijsgroep Transculturele Psychiatrie van de NVvP.
Zijn motto: never a dull moment, but always prepared to help others.

Inschrijven

Inschrijf Formulier